Hedera Vita – moje iskustvo

Dala sam sebi dosta vremena da testiram ove proizvode i evo posle baš dosta vremena odlučila sam da napišem post o njima. U pitanju su Hedera Vita prirodni proizvodi i kompanija je locirana u Loznici. Za testiranje sam dobila tri proizvoda i prvo ću pomenuti najbolji od njih i koji sam spomenula u postu o favoritima 2015. te godine

Radi se o masci za kosu koja se sastoji od: ekstrakta kamilice i koprive, ulja makadamije i meda.  Na kutiji piše da se radi o 100% prirodnim uljima i sudeći po rezultatima rekla bih da je to tačno. 

Tekstura je dosta kremasta i lako se nanosi. Obično operem kosu, i stavim masku pa radim sve ostalo tako da je maska dosta dugo stajala na kosi. Kada osušite kosu krajevi zaista svaki put izgledaju sve bolje i bolje, pogotovo sam to primetila jer imam kovrdžavu kosu i nekada maske znaju da umrse kosu i da izgleda rasvetalo. Miris je jako prijatan i nije napadan, iskreno ne ostaje na mojoj kosi ali nema ni potrebe inače to mi nije bitno.

Pakovanje je od 150ml i potrošila sam ga manje od dve nedelje jer ja perem kosu svaki treći dan a i ne štedim kada stavljam balzam 🙂 Za svaku preporuku i pohvalu.

7

Drugi proizvod mi je manje potreban ali takođe odličan a to je Regenerativna krema za neguOva krema ima višestruku namenu jer možete da je koristite za grube delove na rukama, laktovima, kolenima, stopalima pa i na drugim mestima. 

Sastojci kreme su:

Tekstura: kada sam pročitala da je za grube delove tela očekivala sam masnu varijantu kreme, međutim ova je lagane teksture a miris je predivan i osvežavajući.

Prezadovoljna sam ovim proizvodom jer su moji laktovi jako grubi dok pete uopšte ne. Na laktovima bukvalno imam brazde koje su isušene jer nikada iskreno nisam preterano obraćala pažnju na njih. Sada mi je bilo interesantno da se bavim sa tim i da vidim kako krema deluje jer je baš tvrda koža tu. Nema više razlike jer je koža kao i svaka druga ( nekako sebi zvučim kao oni ljdi iz reklama na televiziji 🙂 ) i iskreno vam ovo govorim, nemam nikakve koristi da hvalim nešto što nije dobro.

1 3

I na poslednjem mestu a kada sam ga dobila mislila sam da će biti na prvom, jeste Coconut body butter za negu čitavog tela. Ja sam, mislim najveći fan preparata koji sadrže kokos, a kokosovo ulje koristim bukvalno za sve, i bila sam presrećna kada sam dobila ovaj proizvod.

Sastojci: Coconut Oil, Palmitic/Stearic Triglyceride, Tocopheryl Acetate.

Tekstura: u suštini slično je puteru koji mažete na hleb kada je na sobnoj temperaturi, ali ako ga stavite na hladnije mesto bude i tvrđe i tada se teže nanosi.

Šta je problem sa ovim proizvodom? Nakon dve nedelje korišćenja pojavio mi se svrab na nogama i rukama, odnosno nešto između peckanja i svraba ( nisam alergična na kokos jer koristim kokosovo ulje godinama ). Koža mi je dosta suva i to je generalno problem kod mene pogotovo sada zimi i kada na to sve dodamo ovu tešku vodu iz česme, dobijemo perutanje moje kože praćeno zatezanjem. Nešto kod ove mazalice meni ne odgovara od ovih sastojaka. Možda neki sastojak iritira tu suvoću još više, ne znam. Čekam da prođe zima i ta suvoća, možda će biti bolje iskustvo kada se stanje moje kože popravi.

5 4

Da li ste možda vi imale priliku da probate ove proizvode i kakva su vaša iskustva?

Do sledećeg posta, ljubim vas.

Nina

[wysija_form id=”1″]