Zena iz pariza – Santa Montefjore

Danasnji post bice na temu knjige koju sam poslednju procitala. Od ove knjige nisam ocekivala mnogo, medjutim kada sam pocela da je citam vrlo me je zainteresovala. Volim da citam knjige i u zavisnosti od raspolozenja zavisi i stivo koje citam. Posto sam ovog leta uglavnom nedeljom isla na more, tada sam i citala i to uglavnom opustene ili kriminalisticke romane.

1

Knjiga pocinje uvodom u porodicu Frempton koja zivi u prelepoj vili koja je nastanjena u Farfild parku u Hempsiru. Ova porodica je izuzetno imucna i ima veliku tradiciju u prenosenju bogatstva sa kolena na koleno. Medjutim njihova sudbina je promenjena kada je glava porodice Lord Frempton poginuo na svojoj pustolovini u Alpima i na taj nacin preusmerio tok zivota citave porodice.

Na dan njegove sahrane na kojoj su se nalazila sva njegova deca pojavljuje se nepoznata plavokosa devojka koja tvrdi da je njegova cerka iz proslosti i na taj nacin uvodi radnju u ovaj roman. Knjiga je isprepletena raznim desavanjima i zbrkom oko testamenta koji je Lord Frempton ostavio iza sebe ali ga je bez znanja svoje supruge Antoanete izmenio pred samu smrt. U testament je ukljucio svoju navodnu cerku i na taj nacin uzburkao citavu familiju.

3

Ta plavokosa po imenu Fedra tvrdi da nikada nije zelela Lordovo nasledstvo vec je samo imala potrebu da upozna Lordovu porodicu i na taj nacin se oduzi svome ocu. Medjutim kod Fedre se pojavljuje zelja za druzenjem sa Lordovim sinom Dejvidom koji pocinje da je privlaci na nacin koji nije pristojan za odnos brata i sestre. U tom momentu sam pocela da sumnjam u iskrenost Fedre i u njene namere i potpuno sam knjigu posmatrala drugim ocima. Ono sto je jos interesantnije da se isto desavalo i sa Dejvidove strane.

Fedra se dopala svim ukucanima sem jednoj Roberti koja je bila Antoanetina snaja udata za njenog drugog sina Dzosa. Ona, cim je cula da Fedra tvrdi da je cerka Lorda Fremptona i da ima DNK kojim to i potvrdjuje, posumnjala je i do kraja knjige nije posustajala u zelji da dokaze da ta mlada plavokosa devojka laze. Na celu porodice se nalazila lordova majka Margaret  koja je bila najomrazenija u kuci jer je bila starija i zvali su je “dzangrizavom” bakom. Ona je najvise bila odusevljena svojom unukom.

4

U citavoj zavrzlami se preplice i Lordov advokat koji je i doveo Fedru i koji ce na kraju knjige da otkrije i pravu istinu o citavoj ovoj zavrzlami. Knjiga je veoma citljiva i mislim da ima i dobru pouku. Svakako je moja preporuka za opustanje i gledanje na svet malo drugacijim ocima.

Imate li vi koju preporuku knjige i koju ste to knjigu poslednju procitali?

Cekam vas u komentarima.

Kiss :*